Política 19/08/2015

Súmate considera que Mas hauria d'anar a la manifestació de la Diada

Eduardo Reyes afirma que si ell fos el president de la Generalitat hi aniria

Laia Vicens
1 min
El president de Súmate, Eduardo Reyes, en una imatge d'arxiu / ACN

Prada (Conflent)"Jo crec que hi hauria d'anar ell i qualsevol persona que sigui d'algun col·lectiu que vulgui la independència". Amb aquestes paraules el president de Súmate, Eduardo Reyes, ha demanat que el president de la Generalitat, Artur Mas, sigui a la manifestació de l'Onze de Setembre a la Meridiana. Reyes és el número 6 de la llista Junts pel Sí, just després que Artur Mas i Oriol Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una atenció als mitjans a la Universitat Catalana d'Estiu, Eduardo Reyes ha afirmat primer que Mas "ha de fer el que cregui convenient", però ha acabat afirmant que hi hauria d'anar. "Si jo fos ell hi aniria", ha dit.

Aquestes declaracions arriben després que el president de l'ANC, Jordi Sánchez, i els consellers Neus Munté i Ferran Mascarell hagin suggerit que Mas no hi hauria d'anar per preservar la seva posició "institucional".

A més, Reyes ha valorat "molt positivament" que la CUP vulgui negociar amb Junts pel Sí després del 27-S. El president de Súmate ha dit que Antonio Baños, candidat de la CUP a les eleccions, és una "persona molt coherent" que farà tot el que sigui possible per la independència.

El membre de Súmate Gabriel Rufián ha avalat aquestes declaracions i ha destacat "el sentit d'estat i l'altura de mires" de la CUP. "Em sembla molt lògic el pas que han fet donada la seva trajectòria al Parlament els últims anys", ha explicat.

stats