Política 23/11/2012

El sindicat policial desconeix si les acusacions contra Mas són certes i creu que l'han filtrat els Mossos o la Policia

Sánchez Fornet admet que desconeix qui va entregar el document però creu que són agents que "coneixen molt bé el que s'ha investigat" i estan molestos que no s'investigui amb "diligència" possibles casos de corrupció política. Explica que han rebut un altre informe però que no surt el nom del president de la Generalitat

Joan Faus
2 min
Esborrany policial utilitzat pel diari 'El Mundo' per acusar Mas de tenir comptes en paradisos fiscals / XAVIER BERTRAL

MadridEl secretari general del Sindicat Unificat de la Policia espanyola (SUP), José Manuel Sánchez Fornet, ha considerat aquest divendres que l'esborrany que vincula el suposat finançament il·legal de CDC amb comptes de la família Mas i Pujol a Suïssa (llegir el document en pdf) l'han filtrat membres de la Policia nacional i el Mossos d'Esquadra tot i que ha admès que desconeix qui va donar el document al diari 'El Mundo' perquè el firma un anònim.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una multitudinària roda de premsa, Sánchez Fornet ha dit que creu que l'han filtrat membres de la Policia i dels Mossos que "coneixen molt bé el que s'ha investigat" i estan molestos que no s'investigui amb "diligència" possibles casos de corrupció política. Ha donat a entendre que l'informe es va fer fa temps però que llavors es va decidir deixar-lo a un "calaix" però que ara algú s'ha volgut rebel·lar contra aquella decisió. Tot i així, ha denunciat que "hi ha massa corrupció" i ha volgut subratllar que hi ha altres investigacions que també s'arxiven i que afecten a "polítics de tots els partits i empresaris".

Ha explicat que el SUP va rebre ahir a la tarda el document -que té els segells de la Policia i del Ministeri de l'Interior- i que l'ha remès avui a Interior i al jutge que investiga el cas Palau. No obstant, ha admès que desconeix si la informació és "certa" i que el sindicat no té forma de comprovar-ho, i tampoc si es va elaborar a un ordinador de la Policia o a un de personal però que han de ser els jutges i el ministeri de l'Interior qui ho determini.

El líder sindical ha insinuat que poden haver-hi alguns alts càrrecs dels Mossos d'Esquadra "polititzats" que hagin pogut ocultar proves però que també hi ha altres que estan en contra que es tracti de forma "laxa" una investigació política i ha volgut manifestar la seva admiració per el cos policial català que ha dit està integrat per "professionals excel·lents".

Ha insistit que per el SUP "no és tan important qui filtra el document sinó el contingut" i s'ha preguntat "si és veritat que se sap des de fa dos anys per què no s'ha fet cap diligència", en una crítica al poder judicial i policial. En aquest sentit, ha dit que "no entén" com el ministeri de l'Interior diu que l'informe es basa en diferents informacions però no troba el document.

D'altra banda, Sánchez Fornet ha explicat que aquest matí han rebut un altre informe amb "acusacions greus a polítics i empresaris" de Catalunya però que no surt el nom de Mas. Ha dit que no l'han volgut difondre perquè a diferència del primer no està sent investigat per un jutge i disposa d'"imputacions molt directes contra persones concretes".

stats