Política 23/11/2016

Suspens en matemàtica política per a la presidenta del Parlament d'Extremadura

Va fer repetir fins a tres vegades una votació perquè els 'no' i les abstencions tenien 29 vots, quan la repetició s'ha de fer si empaten els 'sí' i els 'no'

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament d'Extremadura, Blanca Martín (PSOE), va fer el ridícul en una votació en no saber interpretar bé el reglament de la cambra. Es votava una proposta de Podem per instar el govern espanyol a eliminar el PER (Pla d'Ocupació Rural: l'Estat subvenciona ajuntaments i comunitats per fer inversions agràries), i la votació va acabar amb 6 vots a favor (els de Podem), 29 en contra (PP i C's) i 29 abstencions (PSOE).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Blanca Martín, en veure l'empat a 29, va ordenar repetir la votació, perquè el reglament diu que si hi ha empat en una votació s'ha de repetir. Els diputats, perplexos, van tornar a votar, però amb la mosca al nas. El resultat, òbviament va ser el mateix: 6 'sí', 29 'no' i 29 abstencions.

Martín va tornar de demanar repetir la votació, però els portaveus del grup del PP, i fins i tot el portaveu del seu propi grup, el PSOE, van demanar la paraula per fer veure a la presidenta que s'estava equivocant, que la repetició es fa quan els 'sí' i els 'no' empataven, no entre 'no' i abstenció.

Malgrat l'esmena, Martín va ordenar la repetició perquè va dir que "la interpretació del reglament la fa la presidenta". El PP, per evitar seguir en un bucle etern, va ordenar que dos dels seus diputats marxessin de la cambra i així desfer l'empat absurd. El resultat final va ser de 6 'sí', 27 'no' i 29 abstencions, i es va aixecar la sessió.

stats