Política 28/09/2017

Tardà: "La democràcia sempre acaba triomfant; quin sentit té que ens facin patir?"

En Comú Podem, ERC i el PDECat despleguen una gran pancarta amb el lema 'Democràcia' al Congrés

Ot Serra
1 min
Diputats d'En Comú Podem, ERC i el PDECat a la porta dels Lleons del Congrés

MadridA tres dies del referèndum i enllestit l'últim ple del Congrés abans de la jornada de l'1 d'octubre que tant debat ha portat a la cambra, les tres forces catalanes sobiranistes que hi tenen presència han volgut llançar una proclama a favor de la democràcia. Per fer-ho, els diputats d'En Comú Podem, ERC i el PDECat han desplegat una gran pancarta amb el lema 'Democràcia' a la porta dels Lleons del Congrés. En declaracions als mitjans, el portaveu d'ERC, Joan Tardà, ha batejat l'1-O com la "festa de la democràcia" i ha instat els catalans a actuar "com a homes i dones lliures".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat republicà també ha tingut retrets per al govern espanyol, que no permet la celebració del referèndum, però s'ha mostrat convençut que el clam sobiranista guanyarà el pols. "La democràcia sempre acaba triomfant; quin sentit té que ens facin patir?", s'ha preguntat. En la mateixa línia, la diputada d'En Comú Podem Lucía Martín ha criticat "l'escalada repressiva" del PP contra les institucions catalanes i ha apel·lat a totes les forces que se sumin al "rebuig a les polítiques autoritàries" de l'executiu de Rajoy.

Per la seva banda, el portaveu del PDECat, Carles Campuzano, ha subratllat que els partits que han desplegat la pancarta representen la "immensa majoria" de la societat catalana. "Convertim l'1-O en una jornada no només pel dret a decidir o la independència, sinó per la democràcia", ha reblat. Campuzano, a més, s'ha mostrat esperançat que l'estat espanyol serà "prou demòcrata" per reconèixer i "acompanyar" l'expressió del poble català.

stats