Política 16/05/2017

El TC admet a tràmit el recurs del PSC i el PSOE contra els pressupostos del referèndum

L'alt tribunal ja va suspendre tota via de finançament per al referèndum després del recurs del govern espanyol, però els socialistes van reclamar igualment la impugnació dels comptes catalans

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La seu del Tribunal Constitucional, a Madrid.

MadridSegon front del Tribunal Constitucional contra els pressupostos del referèndum. El ple de l'alt tribunal ha admès a tràmit aquest dimarts el recurs d'inconstitucionalitat promogut pel grup parlamentari socialista al Congrés el 28 de març, 8 dies després que ho fes el govern de Mariano Rajoy i en demanés la suspensió immediata.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, es va produir el fet paradoxal que el PSOE i el PSC van registrar el seu recurs un dia després que el TC anunciés la suspensió de tota via de finançament per al referèndum després d'admetre a tràmit el recurs de l'executiu espanyol.

El recurs del PSOE, però, és més limitat que el del govern espanyol i no demana la suspensió ni la impugnació de cap partida per a processos electorals. A diferència del govern de Mariano Rajoy, els socialistes no tenen el poder de demanar la suspensió immediata. En el recurs es limiten a demanar que es respecti el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, que va considerar inconstitucional la partida per al referèndum.

stats