Política 30/01/2019

El TC dona allargs a Junqueras: no concreta quan es pronunciarà sobre el recurs d'empara contra la presó

El ple diu que està estudiant el recurs i apel·la a la seva "complexitat i rellevància"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Junqueras estudia tornar a apujar l’IRPF per pactar els pressupostos

MadridEl Tribunal Constitucional dona allargs a l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras i evita concretar quan es pronunciarà sobre el recurs d'empara contra la presó preventiva. L'advocat del líder d'ERC va demanar ahir a l'alt tribunal que l'informés si tenia previst resoldre'l abans del judici i advertia que, si no és així, prendrà accions legals al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg (TEDH). Ara el ple del TC ha respost, per unanimitat, que segueix estudiant el recurs d'empara davant la "complexitat i rellevància" de l'escrit i tenint en compte que serà de "referència" per a la resta de presos polítics.

En una breu nota informativa, el tribunal recorda que un cop es conclogui la fase d'estudi de totes les interlocutòries del Suprem en relació a la presó provisional, "s'acordarà el que sigui procedent sobre la seva resolució i la situació del recurrent". Dona a entendre així que no es pronunciarà abans de l'inici del judici.

Per poder recórrer al TEDH amb garanties, Junqueras necessita esgotar totes les vies legals a l'Estat. I el TC ha estat allargant la resposta a la major part de recursos d'empara de les defenses, sobretot el de la presó preventiva. En plena vega de fam dels presos polítics al desembre, fonts del tribunal van assegurar que hi respondrien aquest gener, però el ple ho ha anat allargant per falta d'unanimitat i ja és a les portes del judici.

stats