Política 25/10/2017

El TC suspen cautelarment la llei catalana contra els desnonaments i la de voluntats digitals

El govern espanyol havia presentat recursos d'inconstitucionalitat de les dues normes

Ot Serra
1 min
Seu del Tribunal Constitucional, a Madrid

MadridEl Tribunal Constitucional, reunit en ple aquest dimecres, ha admès a tràmit dos recursos del govern espanyol contra dues lleis aprovades pel Parlament: la de protecció del dret a l'habitatge per a les persones en risc d'exclusió residencial, d'una banda, i la de voluntats digitals i de reforma dels llibres segon i quart del Codi Civil de Catalunya de l'altra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, totes dues normes queden suspeses cautelarment fins que no es prengui una decisió ferma en un termini de 5 mesos. El consell de ministres va impugnar les lleis el 29 de setembre, juntament amb la de l'Agència Catalana de Protecció Social, que el TC també ha tombat aquesta setmana. Segons va explicar el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, la Generalitat va rebutjar un pacte bilateral per abordar les qüestions plantejades en relació a la llei de voluntats digitals.

La llei sobre el dret a l'habitatge buscava evitar els desnonaments, ajudar les famílies endeutades i ampliar el parc de lloguer social, mentre que la de voluntats digitals estava orientada a regular la vida digital de les persones.

stats