Política 31/05/2017

Els tècnics d'Hisenda demanen que s'investigui Moix per possible elusió fiscal

El fiscal anticorrupció ha argumentat que no ha liquidat l'empresa a Panamà per no haver d'assumir 90.000 euros en impostos

Ara
2 min
Manuel Moix, aquest dimecres a Palma de Mallorca

BarcelonaEls Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) han demanat aquest dimecres a l'Agència Tributària espanyola que obri una investigació sobre el fiscal en cap d'Anticorrupció, Manuel Moix, i els seus germans, segons recull l'ACN. Reclamen que es verifiqui si la societat familiar Duchesse Financial Overseas, radicada a Panamà, és una empresa per eludir el pagament de 90.000 euros en impostos. El mateix Moix ha reconegut en dues entrevistes telefòniques, a la Cadena SER i Onda Cero, que no liquiden l'empresa perquè haurien d'atendre 90.000 euros en impostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'empresa panamenya, heretada per Moix i els seus tres germans després de la mort del seu pare el 2011, és propietària d'un xalet a la localitat madrilenya de Collado Villalba, per la qual cosa, segons Gestha, aquesta investigació haurà de dilucidar si és procedent aixecar el vel societari perquè aflorin els veritables i últims propietaris d'aquesta casa.

En aquest sentit, Gestha apunta que la llei del mercat de valors, concretament l'article 108 de la normativa vigent fins al 13 de novembre de 2015 i l'article 314 del text refós de la llei vigent des d'aquesta data, "determina que els germans Moix podrien haver actuat, excepte que les proves indiquin el contrari, amb suposat ànim d'elusió del pagament de l'impost corresponent a la transmissió de béns immobles quan van adquirir el control de la societat panamenya".

També Gestha ha reclamat a l'Agència Tributària que informi públicament de si va detectar alguna irregularitat fiscal en aquesta família i quina decisió es va prendre sobre aquest tema després de la presentació dels models 720 de béns i drets a l'estranger el 2013 i, especialment, després de la posada en marxa al primer semestre de 2016 de la nova eina informàtica per al control de patrimonis i rendes amb la informació d'aquest model 720.

stats