Política 25/09/2014

Fernández-Díaz ascendeix ara a coronel el fill de Tejero que va cessar per celebrar el 23-F

Antonio Tejero Díaz va ser l'impulsor del dinar amb colpistes a la caserna de Valdemoro (Madrid) per celebrar l'intent de cop d'Estat del 1981

Europa Press
2 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz, ha ascendit a coronel de la Guàrdia Civil Antonio Tejero Díez, fill del líder del cop d'estat del 23-F, segons ha publicat el Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil (BOGC) aquest dimarts. Es tracta del comandament que va cessar per organitzar un dinar a la caserna de Valdemoro (Madrid) amb alguns dels protagonistes del cop en el seu 33è aniversari.

Així, per l'Ordre 160/12104/14 de 9 de setembre que publica el Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil, el fins ara tinent coronel "puja a l'ocupació immediatament superior", que en el rang de la Guàrdia Civil és coronel. "El Tinent Coronel don Antonio Tejero Díez del Grup de Reserva i Seguretat Número 1, Valedemoro (Madrid) ascendeix amb antiguitat de 23 de juliol de 2014".

Segons s'exposa en la publicació, Tejero Díez "ha estat ocupant satisfactòriament, en comissió de servei, les seves funcions al Servei d'Armament de la Subdirecció de Suport, adquirint experiència en la gestió dels recursos que corresponen a l'àmbit de la SUBAPO - cap d'Anàlisi, Optimització i Gestió interna--, el que unit a la titulació que ja posseïa en aquest camp, el fan idoni per continuar prestant els seus serveis en dita Subdirecció ". A més, afegeix que l'ascens correspon a "necessitats del servei, sent la permanència forçosa d'un any".

La celebració del cop d'Estat amb torturadors franquistes

Antonio Tejero Díez va convidar el passat febrer a un dinar a la seva caserna al seu pare, Antonio Tejero Molina, i a d'altres dels policies implicats en el 23-F com, entre d'altres, l'excapità de la Guàrdia Civil Jesús Muñecas Aguilar, condemnat a cinc anys per el cop i reclamat per Argentina, al costat de l'exinspector Antonio González Pacheco, àlies 'Billy el Niño', per tortures durant el franquisme.

Aquest fet li va costar el cessament com a tinent coronel de la Guàrdia Civil, encara que després de recórrer la suspensió, l'Audiència Nacional va ordenar la seva restitució el maig passat deixant sense efecte la decisió d'Interior, que paradoxalment ara l'ha ascendit.

stats