ELECCIONS ESPANYOLES
Política 23/11/2011

ERC consolida el tercer diputat, per Girona

El PSC hauria necessitat 153 vots més dels residents a l'estranger per haver arrabassat l'escó i, per tant, Teresa Jordà manté l'acta junt amb Alfred Bosch i Joan Tardà

Ara
1 min
Alfred Bosch

BarcelonaEl recompte del vot dels gironins residents a l'exterior no ha modificat la distribució d'escons i finalment ERC-RCat-Catalunya Sí manté l'acta de Girona, en mans de la cap de llista per la demarcació, Teresa Jordà, que tenien en disputa amb el PSC. Els socialistes han sumat 200 noves paperetes, però la coalició també en disposa de 76 més, el que ha impedit cap moviment respecte la nit del 20-N, ja que el PSC necessitaria haver rebut encara 153 vots més.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, aquesta vegada la victòria pírrica ha estat favorable a ERC, a diferència de les eleccions municipals, on els republicans es van quedar fora del consistori gironí per menys de mig vot de marge respecte el tercer regidor de la candidatura de la CUP. El PSC, però, encara pot presentar recurs, tot i que els independentistes asseguren que han revisat les actes de les meses i es mostren confiats d'arribar a Madrid amb els 3 diputats que van obtenir el 20-N.

stats