Política 15/07/2015

Podem de Terres de Lleida es rebel·la contra la confluència amb ICV-EUiA i Procés Constituent

Els cercles del partit a la demarcació lleidatana denuncien "manca d'informació" sobre les negociacions

Núria Orriols
1 min
La secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, en la compareixença d’ahir en què va valorar els escenaris del 27-S.

BarcelonaOposició a les Terres de Lleida respecte a la confluència amb ICV, EUiA i Procés Constituent. Els membres de Podem a la demarcació de Lleida no veuen bé l'aliança amb els tres partits a les eleccions del 27-S, segons descriuen els acords de la darrera assemblea d'aquest cercle sobre la situació política, als quals ha tingut accés l'ARA. En el document intern de la formació es recullen les conclusions de la darrera reunió de la formació i es constata que els cercles de Lleida "són contraris" a la confluència a les eleccions catalanes perquè el procés "vulnera" els estatuts de la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alhora, denuncien la "manca d'informació" sobre les negociacions i sol·liciten tenir coneixement de tots els acords. La darrera assemblea va acordar demanar a la secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, i al consell ciutadà autonòmic "tots els termes dels acords de la confluència", entre els quals hi ha els detalls sobre el codi ètic, el document organitzatiu i la composició de les llistes a les diferents províncies catalanes que estant en joc.

Petició a la direcció catalana

Per comunicar el seu malestar, els membres de Podem de Lleida han acordat remetre una missiva a la direcció catalana de la formació que dirigeix Pablo Iglesias. En un esborrany de la carta, al qual ha tingut accés l'ARA, s'argumenta que la confluència no s'adequa al reglament de la formació. En concret, es fa una referència a l'article 33 sobre les "competències exclusives i intransferibles de les assemblees ciutadanes territorials", que tenen la potestat d'"aprovar o rebutjar qualsevol tipus de pacte o aliança electoral per a les institucions de representació d'aquest ordre territorial".

stats