Política 29/03/2014

Terricabras: "Fa tant de temps que sentim els cants de sirena, que deuen ser en 'playback'"

El candidat d'ERC a les europees fa una crida a ignorar el "balbuceig" de terceres vies que no tenen "cap credibilitat ni sentit", i recorda que "en un país democràtic, tan votarem el 25-M com el 9-N"

Marc Toro
2 min
Josep Maria Terricabras, cap de llista d'ERC per a les eleccions europees, en la conferència d'aquest dimarts / MANOLO GARCÍA

Barcelona"Fa tant de temps que sentim els cants de sirena, que deuen ser en 'playback', no són ben bé en directe". Així s'ha expressat aquest dissabte el candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, en referència a l'oferta d'un nou model de finançament que previsiblement oferirà el govern espanyol a Catalunya per tal d'aturar el procés sobiranista -tal i com va informar l'ARA-. En el seu discurs al consell nacional d'ERC, Terricabras ha fet una crida a ignorar el "balbuceig que cada dia es llegeix als diaris" de preteses alternatives a la consulta, "l'eco de terceres vies" a les quuals -segons ha afirmat- no s'ha de donar "cap credibilitat ni sentit". "Nosaltres anem en primera i directa", ha sentenciat el candidat dels republicans entre aplaudiments dels assistents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Terricabras, aquestes alternatives a la consulta són "xiulets que un mateix es fa quan està sol i té por", i ha asegurat: "Nosaltres no tenim por". En aquest sentit, ha recordat al president de la Generalitat, Artur Mas, la seva promesa de no fer cap pas important respecte el 9-N que no estigui consensuat amb les forces polítiques que van acordar data i pregunta. "Hem d'anar demanant una certa desconnexió mental, perquè encara hi ha entre els ciutadans una certa hispanoaddició", ha continuat Terricabras, que ha avisat que "la desintoxicació és lenta, però s'ha de fer". "Això és el que hem de recomanar, que amb tota serenitat i tranquilitat tothom respiri en llibertat. Que no es droguin", ha ironitzat.

Amb tot, el candidat al 25-M ha deixat clar que els atacs contra Catalunya "no faran efecte" i que, per tant, ara cal parlar de les coses que "sabem segur" que es produiran: "Europa i la consulta". "Les urnes sóns les urnes i, en un país democràtic, tan votarem el 25-M com el 9-N [...] Ara ens toca el vot", ha afirmat.

Campanya "en positiu"

Pel que fa als comicis de maig, el cap de llistes d'ERC ha demanat una participació massiva de la ciutadania: "Farem una campanya forta pel vot". Una campanya que, ha assegurat, serà "absolutament en positiu" i sense entrar al "cos a cos estúpid" per "desacreditar o fer mal a l'altre". "El 'viva España' no és cap problema, el que volem és que també hi hagi el 'visca Catalunya'", ha argumentat.

Terricabras ha posat en valor la llista d'ERC als comicis europeus, "una llista de país i transversal, que des de l'esquerra fa tota la unitat nacional possible". Precisament, el consell nacional dels republicans ha aprovat la candidatura del 25-M, que inclou membres de Nova Esquerra Catalana (NEC), el moviment crític desencisat amb el PSC 'Socialisme, Catalunya i Llibertat' -de l'exdiputatsocialista Toni Comín-, el corrent crític que es va escindir d'Unió 'El Matí' i d'ERC al País Valencià i les Illes Balears. Tots ells han estat presents a l'inici de la reunió a la seu nacional del partit, on també hi ha assistit i parlat l'exconseller del tripartit Ernest Maragall, número 2 de la llista.

"No som euroescèptics, però sí eurocrítics", ha explicat el filòsof, que ha destacat la importància de ser a Europa perquè "ens interessa" i perquè "ells vegin que som interessants". Ha acabat recordant que la seva candidatura treballa a Catalunya "per confirmar el que agrada a molts, però també per canviar el gust d'altres". "Oferim un gust millor", ha conclòs.

stats