Política 01/09/2015

Teyco nega haver pagat comissions a CDC i diu que va facturar el doble a municipis governats pel PSC i ERC

La constructora, copropietat de la família Sumarroca, informa a través d'un comunicat que hi ha hagut anys que no va fer cap donació a la fundació nacionalista

Efe
1 min
La Guàrdia Civil sortint de la seu de l'empresa Teyco, que ha escorcollat en l'operació anticorrupció d'avui / EFE

BarcelonaLa constructora Teyco, copropietat de la família Sumarroca, ha reiterat aquest dimarts que mai ha pagat comissions i ha revelat que aquell any l'empresa va facturar més del doble en projectes per a ajuntaments governats pel PSC i ERC que en municipis de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Teyco, que està sent investigada per un jutjat del Vendrell (Baix Penedès) per presumptes pagaments a CDC per obtenir obres públiques, ha reconegut que va aportar 100.000 euros a CatDem el 2009 "motivada per una ben entesa voluntat de contribuir a l'avenç de la societat catalana sense tenir cap fi econòmic o de negoci".

La constructora fa constar que hi ha hagut anys que no va fer cap donació a la fundació nacionalista i informa que entre el 2007 i el 2014 va facturar a ajuntaments catalans 148 milions d'euros, dels quals només 53 milions corresponen a ciutats amb governs convergents.

En aquest període, la facturació de l'empresa derivada de contractacions de la Generalitat va ser de 97 milions sobre una xifra total de negoci de 569 milions d'euros.

stats