Política 08/10/2012

Thomas Harrington: "Cal que us vengueu com el miracle català"

Aquest professor d'estudis hispànics al Trinity College lamenta, en una entrevista a l'ARA, que el govern nord-americà té "una política exterior summament reaccionària" i que "no reconeixeria un estat català"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Harrington creu que Catalunya seria viable com a estat independent però recomana intensificar la tasca de propaganda al món.

BarcelonaEl nord-americà Thomas Harrington no es cansa de vendre Catalunya a les seves classes parlant del "miracle" que és i afronta amb entusiasme el punt d'inflexió d'aquest setembre. Tot i això, lamenta que el govern del seu país, els Estats Units, no ho vegi de la mateixa manera. Veu molt difícil que Washington reconegui una Catalunya independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista telefònica amb l'ARA, fa reflexions com les següents:

  • "Cal fer certa psicoteràpia per passar a ser de cop un estat després de tants anys de lluitar per ser simplement una nació"
  • "Crec que Catalunya té unes qualitats meravelloses: creativitat, emprenedoria i una cultura pròpia amb una barreja molt equilibrada entre respecte per la tradició i la modernitat. Cal que us vengueu com el miracle català. Quan analitzes les barreres que heu tingut al llarg de la història, realment és èpic parlar avui en català. Cal destacar aquesta part èpica de la història"
  • "Escòcia forma part de la Gran Bretanya i lamento dir que la Gran Bretanya és diferent que Espanya als ulls dels nord-americans. Són els amics britànics, una mica rarets, però són dels nostres. La percepció dels ibèrics, en canvi, és de persones no tan avançades i fiables"
  • "Washington busca estabilitat, no reconeixeria un estat català. La raó és que en aquests moments de la nostra història, i tal com han demostrat les filtracions de Wikileaks, la nostra política exterior és summament reaccionària"

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium

stats