Política 11/02/2018

Comín diu que l'episodi del missatge captat del seu mòbil ha "enfortit" la confiança amb Puigdemont

El diputat d'ERC defensa l'opció "d'un govern legítim a l'exili i un altre d'efectiu a Catalunya"

Efe
2 min
Antoni Comín i Carles Puigdemont en un ple del Parlament el juny passat.

BarcelonaEl diputat d'ERC Toni Comín va assenyalar ahir a la nit que l'episodi del missatge de mòbil captat per Telecinco no només no ha perjudicat el nivell de confiança entre ell i Carles Puigdemont sinó que l'ha "enfortit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En unes declaracions al programa 'FAQS' de TV3, Comín ha tornat a lamentar des de Brussel·les (Bèlgica) que el 31 de gener un canal de televisió gravés i emetés després un missatge privat que Puigdemont li havia enviat al mòbil, cosa que ha qualificat de "mala praxi periodística".

Segons Comín, aquell dia ell estava substituint Puigdemont en un acte públic que se celebrava a Brussel·les i, en conseqüència, "havia d'estar pendent del mòbil", la qual cosa va propiciar que pogués ser gravat el missatge de WhatsApp, encara que ha volgut deixar clar que "en absolut es pot parlar que fos una conspiració" o el resultat de les tensions polítiques entre JxCat i ERC.

El conseller de Salut destituït pel 155, que no ha volgut renunciar a l'acta de diputat, ha explicat que la confiança entre Puigdemont i ell mateix "s'ha enfortit" perquè tots dos es consideren "víctimes" d'aquell episodi i de la "repressió" de l'estat espanyol.

Sobre l'actual situació política catalana i les negociacions per desbloquejar la investidura del president de la Generalitat, Comín ha explicat que, més enllà de "les legítimes discrepàncies" entre JxCat i ERC, "som aliats contra una deriva autoritària de l'estat espanyol, que incompleix les més mínimes normes democràtiques". "Hi ha dos objectius irrenunciables com a independentistes i demòcrates", ha indicat. "El primer és aixecar el 155 i el segon és mantenir el mandat obtingut l'1 d'octubre que va ser ratificat a les eleccions del 21-D".

Comín s'ha mostrat partidari, en aquest sentit, de "comptar amb els dos instruments", és a dir, amb "un govern legítim a l'exili i un altre d'efectiu a Catalunya".

stats