Política 28/05/2018

Torra visitarà Puigdemont a Berlín amb els presidents de les quatre diputacions catalanes

Mercè Conesa, Joan Reñé, Pere Vila i Josep Maria Cruset s'han reunit avui amb el president de la Generalitat

Acn
1 min
El PSOE avisa que no negociarà res sobre la moció de censura i insta Ciutadans a deixar de "marejar" amb les eleccions

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, i els presidents de les quatre diputacions catalanes visitaran Carles Puigdemont a Berlín, segons s'ha acordat aquest dilluns. Torra s'ha trobat aquest matí amb representants de les diputacions per analitzar la situació actual després d'aquests últims mesos, amb l'aplicació de l'article 155. Han assistit a la trobada la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; els presidents de les diputacions de Girona, Pere Vila, i de Lleida, Joan Reñé, i el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la trobada, que ha tingut lloc al Saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat, Torra ha posat en relleu l'"excepcionalitat del moment que viu el país, amb presos polítics i el president i diversos consellers a l'exili". Segons s'informa des de la Generalitat, els responsables de les diputacions s'han posat a disposició del president Torra. Aquesta reunió amb les diputacions és un dels primers actes oficials de Torra al Palau de la Generalitat després de la seva presa de possessió, dijous 17 de maig.

Els representants de les quatre diputacions catalanes han posat al dia Torra de l'activitat que actualment impulsen les administracions supramunicipals. Per la seva banda, el president català els ha demanat que treballin de "manera coordinada" amb el Govern, amb la voluntat de "garantir el desenvolupament del territori català en tots els àmbits".

Paral·lelament, a la reunió –que s'ha allargat durant més d'una hora, segons ha detallat la Diputació de Barcelona– s'han tractat diferents projectes, entre els quals la digitalització del país com a element de cohesió tant en l'àmbit social com l'econòmic.

stats