Política 24/10/2019

Torra reunirà dissabte els alcaldes que han aprovat mocions contra la sentència

L'AMI i l'ACM criden els associats a entregar-li els documents votats en ple al president

Agències
2 min
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una compareixença pública recent.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat per al dissabte 26 d'octubre tots aquells alcaldes dels ajuntaments catalans que hagin aprovat la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem que rebutja la condemna, demana l'amnistia per als presos i defensa el dret a l'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text va ser promogut per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), i per això totes dues entitats municipalistes han cridat els municipis adherits a acudir a aquesta cita per tal de lliurar-li al president les mocions aprovades i signades.

L’acte tindrà lloc a les 11.00 hores de dissabte, a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, i comptarà amb les intervencions de representants del món local, del president de l'ACM Lluís Soler, del president de l'AMI Josep Maria Cervera, del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda Pere Aragonès, i del president de la Generalitat. Tot i que encara no es coneix quants alcaldes hi assistiran, un total de 814 dels 947 ajuntaments catalans han aprovat la moció, i les entitats promotores ja van assegurar que farien el possible perquè hi acudissin el màxim nombre d'ajuntaments.

Cs demana que Barcelona surti de l'ACM

En paral·lel, el regidor de Ciutadans a Barcelona, Paco Sierra, ha demanat que l'Ajuntament surti de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i deixi de pagar la quota de 150.000 euros anuals, després que la Policia Nacional n'escorcollés dilluns la seu per presumpta malversació. En una roda de premsa aquest dijous, Sierra ha elevat el cost de les destrosses a la ciutat per les protestes després de la sentència de l'1-O a vuit milions d'euros, tot i que el govern municipal el xifra en 3,1 milions: "Són les xifres que han calculat els nostres assessors", ha dit. "Volem que l'Ajuntament es personi com a acusació particular i que els violents paguin per les destrosses", i també ha dit que als barcelonins els costarà 9.000 euros la defensa dels presumptes causants dels aldarulls, ja que està en mans de col·lectius propers a l'alcaldessa, Ada Colau, segons ell.

stats