Política 15/07/2015

Tots els presidents dels consells comarcals gironins són de CDC i d'Unió

La federació nacionalista governa en solitari a la Garrotxa, Pla de l'Estany i Ripollès i pacta amb PSC, ERC i una plataforma d'independents a la resta de comarques

Acn
1 min

GironaCDC i Unió manté l'hegemonia als consells comarcals gironins. Aquest dijous es constitueixen els nous plenaris i a tots hi haurà un president d'algun dels dos partits que formava la federació. Al Gironès repeteix Jaume Busquets, on governarà amb ERC. A la Selva repeteix Salvador Balliu que canvia de soci i, per primera vegada, s'alia amb Independents de la Selva. A l'Alt Empordà Ferran Roquer substitueix Xavier Sanllehí i el pacte es tanca amb el PSC. Els socialistes també són socis de govern dels convergents al Baix Empordà, on Joan Català torna a ser president. A la Garrotxa es manté Joan Espona, al Ripollès tot apunta que repeteix Miquel Rovira i al Pla de l'Estany Jordi Xargay. A aquestes tres comarques CDC i Unió té majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La federació nacionalista, ara en vies de dissolució, va treure prou representació a les eleccions municipals per governar en solitari al Pla de l'Estany, al Ripollès i la Garrotxa.

Com a novetat, la CUP s'estrena a cinc consells comarcals. Obté un representant a l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i Selva i dos a Baix Empordà i Garrotxa. Al Gironès, on la candidatura ja tenia representació, n'ha obtingut quatre.

stats