POLÍTICA
Política 18/02/2014

Fernández Toxo fa explícit el respecte al suport de CCOO de Catalunya a la consulta

Defensa un model federal d'Espanya. Recorda que CCOO de Catalunya no defensa la separació de Catalunya, però sí la possibilitat que es pugui votar

Ara / Efe
1 min

BarcelonaEl secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha assegurat avui que l'organització estatal "és molt respectuosa" amb el suport de CCOO de Catalunya a la consulta d'autodeterminació convocada pel proper 9 de novembre, tot i que el sindicat defensi a nivell estatal un model "federal". En roda de premsa amb el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego , el líder de Comissions ha recordat que els estatuts de l'organització catalana recullen "el dret a l'autodeterminació", per la que CCOO ja coneixia la posició de l'organització catalana quan es va integrar al sindicat a nivell estatal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En qualsevol cas, Toxo ha remarcat que CCOO de Catalunya no proposa "la separació de Catalunya d'Espanya" , sinó que deixa en mans dels catalans la decisió sobre el seu futur. Els dos dirigents han coincidit a opinar que l'actual model territorial previst a la Constitució està "esgotat" i en la necessitat d'una reforma constitucional.

CCOO i el Pacte Nacional pel Dret a Decidir

En aquest punt, Gallego, que demà participarà en la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, ha destacat que les posicions de CCOO i del sindicat a Catalunya són "perfectament compatibles", i ha defensat una solució "política" al problema de relacions entre Espanya i Catalunya.

Toxo ha opinat que Espanya hauria d'impulsar una reforma la Carta Magna en sentit federal per adequar el seu marc legal a una realitat territorial "diferent" a la existent quan es va pactar la Constitució. Fa uns dies , Gallego va assegurar que "en principi", CCOO de Catalunya "no prendrà partit" per cap de les opcions de vot de la consulta, perquè entén que el sindicat ha de tenir un paper "respectuós amb la diversitat de posicions" en el seu si.

stats