Política 19/07/2011

Camps podria evitar el judici declarant-se culpable i pagant la multa

El president valencià evitaria asseure's al banc dels acusats pel cas dels vestits de la trama Gürtel, però suposaria acceptar la culpabilitat i comportaria antecedents penals. Camps hauria de reconèixer la pena més greu o pactar amb les acusacions. Per la conformitat, els quatre imputats han de declarar-se culpables

Redacció
1 min

BarcelonaFrancisco Camps podria eludir el judici popular pel cas dels vestits de la trma Gürtel declarant-se culpable i pagant una multa pactada amb totes les parts de l'acusació. El secretari general del PPCV, Antonio Clemente, no descartava aquesta possibilitat ahir en unes declaracions a la premsa. “És una decisió que haurà de prendre en un moment determinat”, va dir Clemente, que va assegurar que ni Camps s'ha plantejat dimitir ni la cúpula del Partit Popular, començant per Mariano Rajoy, l'hi ha demanat. “Ni l'hi demanarà”, va sentenciar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els serveis jurídics del president estarien estudiant la possibilitat que pugui acollir-se a la figura jurídica de “conformitat”, que implicaria acceptar la culpa pel delicte de suborn impropi i comportaria comptar amb antecedents penals.

Si, finalment, Camps decideix tirar endavant per aquesta via, haurà d'acceptar la pena més greu de les que sol·liciten les acusacions, o bé pactar una altra alternativa amb elles. La Fiscalia Anticorrupció reclama 41.250 euros de multa, mentre que l'acusació popular, encarnada pel PSPV, sol·licita fins a 46.000 euros.

Per altra banda, el pacte de conformitat implica que els altres tres imputats pel cas dels vestits es posin d'acord. Així, Ricardo Costa –secretari general del PP valencià-, Víctor Campos –exvicepresident de Turisme- i Rafael Betoret –excap de Gabinet de la Conselleria de Turisme– també haurien de declarar-se culpables. Sense el seu vistiplau, el judici no tindria marxa enrere.

stats