Política 28/07/2014

El president del CATN: "Aquest procés és perfectament possible i tècnicament viable"

Carles Viver i Pi-Sunyer presenta els vuit últims informes encarregats pel Govern i que completen el que serà el llibre blanc de la transició nacional, que es publicarà al setembre

Laia Vicens / Marc Colomer
1 min
Carles Viver i Pi-Sunyer presenta el nou informe del Consell Assessor per a la Transicio Nacional (CATN) / PERE TORDERA

BarcelonaHan estat 18 informes, 54 reunions i un total de 1.360 pàgines redactades que conformen els documents que figuraran en el llibre blanc de la transició nacional, que es publicarà al mes de setembre. Tot plegat ha servir al president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver i Pi-Sunyer, per concloure que el procés cap a la independència política de Catalunya és "perfectament possible" i "tècnicament viable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La conclusió que n'extrec jo, d'aquests 15 mesos, és que el procés presenta dificultats i moltes possibilitats. Malgrat les dificultats, és un procés perfectament possible. Tècnicament es pot fer, és viable", ha afirmat Viver i Pi-Sunyer, que, això sí, ha deixat clar que el procés "vol temps", que no s'ha aventurat a quantificar.

Informes enllestits

Amb els vuit que ha presentat aquest dilluns al Palau de la Generalitat, el CATN ha acabat els 18 informes que li va encarregar el president de la Generalitat, Artur Mas (els podeu consultar aquí). Tots ells figuraran en el llibre blanc sobre la transició nacional, que es publicarà al setembre, per tal d'aportar al màxim d'informació sobre els pros i contres del procés d'autodeterminació per tal que la ciutadania disposi de tots els elements d'anàlisi per votar de forma conscient el 9 de novembre.

stats