Política 28/10/2017

Trapero accepta el cessament de l'Estat i s'acomiada per carta dels Mossos

"No és un dia fàcil per a mi", admet el ja exmajor dels Mossos d'Esquadra

A.s.
1 min
Trapero sortint de la primera declaració a l’Audiència Nacional.

BarcelonaJosep Lluís Trapero ja no és el major dels Mossos d'Esquadra després de ser cessat pel ministre de l'Interior, en aplicació de l'article 155. Trapero ha acceptat aquest cessament i ja ha enviat una carta de comiat a tots els agents del cos policial, en la qual admet que "no és un dia fàcil per a mi".

El seu substitut serà Ferran López, fins ara comissari superior dels Mossos d'Esquadra, que ha estat nomenat nou comandament de la Prefectura de la policia catalana pel ministeri de l'Interior.

"Aquesta tristesa, per important que pugui ser en l'àmbit personal, es veu a bastament superada pel goig i la satisfacció en l'observació del que hem anat construint junts aquests últims anys", explica Trapero en la carta.

L'exmajor dels Mossos elogia els agents perquè "heu treballat de valent […] en uns anys de mancances de mitjans, de retallades de condicions de treball i d'incomprensió, de vegades, davant les nostres accions".

Trapero també els demana disculpes: "Disculpes per l'exigència poc compensada, disculpes perquè no sempre la defensa del cos va impedir que patíssiu conseqüències i incomprensió, i disculpes als que segur que heu tingut motius per considerar-vos oblidats o poc cuidats per l'organització que he dirigit".

La carta de Trapero als Mossos
stats