Trapero: “A l’1-O els Mossos vam actuar amb ingenuïtat”

El major dels Mossos diu que actuaria igual davant d'un altre referèndum unilateral

ARA
2 min
El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, al complex d’Ègara.

BarcelonaEl major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va trencar ahir el seu silenci. I ho va fer per obrir-se i explicar com va viure tot el procés judicial que va començar l’octubre del 2017 i que es va acabar no fa ni un any, l’octubre del 2020, amb la seva absolució -va admetre que no s’havia llegit la seva sentència-. Un període que se li va fer llarg, que va voler passar allunyant-se del cos dels Mossos, però, malgrat tot, no es penedeix de cap pas de les seves actuacions durant l’1-O. Ara bé, admet que molt probablement el cos va “actuar amb certa ingenuïtat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“La resta d’actors no estaven actuant amb la mateixa ingenuïtat que nosaltres”, va assegurar Trapero en una entrevista a TV3, sense esmentar noms concrets, però en una referència implícita als comandaments de la resta de cossos policials estatals i als representants polítics. El major dels Mossos, a més, va continuar l’autocrítica explicant que, a parer seu, el cos estava donant una imatge “equivocada” i que una part de la societat catalana no s’hi havia sentit representada. Malgrat tot, Trapero es va refermar en la seva actuació. Fins i tot va explicar que va decidir que no pagaria cap fiança i, si l’hi reclamaven, aniria a la presó. “Sempre vaig marxar amb la maleta feta”, va detallar sobre els seus viatges a Madrid per anar a declarar. Tot i el viacrucis judicial, el major va assegurar que tornaria a afrontar un referèndum unilateral i ho faria “complint la llei” i posant-se a les ordres de la “judicatura” si calgués.

La conspiració de Villarejo

D’altra banda, Trapero va admetre que no era “conscient” de la conspiració, que va explicar l’ARA, de l’excomissari Villarejo per involucrar-lo en un cas de drogues: “Que el comissari Villarejo em tenia en el punt de mira no n’era conscient. Que em tenien en el punt de mira sí que n’era conscient”, va assegurar.

stats