Política 19/11/2017

"Una vida treballant al servei de l'Estat": les reaccions a la mort de Maza

Zoido censura els tuits que critiquen Maza i alerta que "no hi ha impunitat" a les xarxes socials

Ara
2 min
José Manuel Maza, fiscal general de l'Estat, aquesta setmana a Buenos Aires

BarcelonaLa mort del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, aquesta tarda en una clínica de Buenos Aires ha desencadenat reaccions a les xarxes socials, especialment dels membres del govern espanyol. El primer a reaccionar ha estat el ministre de la Justícia, Rafael Catalá, que ha confirmat la mort de Maza per Twitter. Ho ha fet elogiant el magistrat, que ha qualificat "d'extraordinari jurista i servidor públic". "La justícia i el dret perden un dels seus professionals més destacats", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del govern espanyol, per la seva banda, ha expressat el seu reconeixement per a José Manuel Maza i li ha agraït la feina feta "per una vida treballant al servei de l'Estat".

Juan Ignacio Zoido, ministre de l'Interior, també ha expressat el seu condol a la xarxa social i ha elogiat Maza com "un gran jurista". Ana Pastor, presidenta del Congrés de Diputats; Fátima Báñez, ministra d'Ocupació i Seguretat Social; i María Dolores de Cospedal, ministra de Defensa, han coincidit totes tres a afegir el caràcter de "servidor públic" del fiscal general.

Aquest diumenge ha anat més enllà i ha alertat tots els que estan criticant Maza a les xarxes que no poden actuar amb "impunitat". Ho ha fet citant una sèrie de tuits de Berlustinho Castro. "Mofar-se de la mort d'una persona és una mica mesquí, cruel i intolerable. No hi ha impunitat per als insults i l'odi a les xarxes socials", ha assenyalat. Aquesta setmana el Tribunal Suprem ha conclòs que fer retuit d'un missatge que enalteix el terrorisme també és apologia.

Per la seva banda, Pedro Sánchez ha expressat el seu condol a la família i amics del fiscal general, i Albert Rivera, el líder de Ciutadans, ha confessat sentir-se "commogut".

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha expressat respecte per la "intel·ligència" de Maza, malgrat les "crítiques" de la formació al fiscal.

Des de Catalunya, el perfil de la llista encapçalada per Carles Puigdemont per al 21-D, Junts per Catalunya, ha lamentat "profundament" la pèrdua del fiscal.

Fora de l'esfera política, des del perfil oficial de la Guàrdia Civil s'han afegit al condol per la mort de José Manuel Maza.

stats