Política 02/12/2020

Tremosa es presenta per ser cap de llista de JxCat a Lleida

La demarcació és un dels punts febles de la formació després del divorci amb el PDECat

Núria Orriols
2 min
El nou conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, durant una sessió de control al Parlament.

BarcelonaEl conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, ha decidit fer el pas i presentar-se a les primàries de JxCat per Lleida, amb l'objectiu d'encapçalar la candidatura de la demarcació a les eleccions del 14-F. Tal com va explicar l'ARA dilluns, aquesta era una opció que era damunt la taula davant la renúncia de Josep Maria Forné a tornar-se a presentar (va ser cap de llista a les eleccions del 21 de desembre del 2017), i ara Tremosa ho ha formalitzat. El titular d'Empresa, que va aterrar al Govern el 3 de setembre amb la destitució d'Àngels Chacón, candidata del PDECat, és de Sant Boi de Llobregat, però justifica el seu vincle amb les terres de Lleida amb lligams familiars a l'Alta Ribagorça.

Però Lleida també és un dels punts febles de Junts després del divorci amb el Partit Demòcrata, ja que dos dels cinc diputats del Parlament que s'han quedat a la formació de David Bonvehí són d'aquesta demarcació. És el cas de Marc Solsona, que en serà el cap de llista, i Montserrat Macià. Més enllà de Tremosa, per la província de Lleida també s'han presentat a les primàries del partit de Carles Puigdemont l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, o Imma Gallardo, que va ser la número tres de la llista el 21-D. I també Anna Geli, actual diputada de la Vall d'Aran.

Qui no repetirà, a banda de Forné, és un dels altres independents que va entrar al Parlament fa tres anys: Xavier Quinquillà. Fins aquest dijous hi ha temps de presentar-se a la segona volta de les primàries de JxCat. Un cop tancat el termini, la direcció validarà les sol·licituds i s'obrirà un període de campanya fins al cap de setmana del 12 i 13 de desembre, que serà quan votarà la militància.

Calvet fa el pas

El conseller de Territori, Damià Calvet, després de perdre contra la diputada Laura Borràs per ser el presidenciable, ha decidit presentar-se a la segona urna per la demarcació de Barcelona, juntament amb la resta de consellers del Govern. "El meu compromís és fer de JxCat el partit central de l'independentisme", ha expressat a Twitter.

stats