NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Tres independents completen el Govern d'Artur Mas

Un metge, una advocada de l'Estat i un professor d'Esade són les últimes tries del nou president. Els nous consellers de Salut, Justícia i Empresa i Ocupació tanquen la llista dels onze que acompanyaran el president aquesta legislatura

Redacció
2 min

BarcelonaBoi Ruiz, Pilar Fernández Bozal i Francesc Xavier Mena. Són els tres noms que completen el Govern d'Artur Mas. S'han fet públics, després de moltes especulacions, aquest dilluns a la tarda, poques hores després de la presa de possessió del nou president de la Generalitat.

Boi Ruiz, president de la Unió Catalana d'Hospitals, ocuparà la conselleria de Salut. Aquesta era una tria anunciada i, de fet, l'ARA ja l'havia inclòs a la travessa el mateix 29 de novembre, l'endemà de les eleccions.

Més inesperats han estat els altres dos noms, ja que n'havien sonat d'altres per a Justícia i per a Empresa i Ocupació, que serà com finalment es dirà aquesta nova conselleria que agrupa una part del departament que fins ara requeia sobre Josep Huguet i el que sempre s'ha anomenat Treball. Francesc Xavier Mena, professor d'Esade, s'ocuparà d'aquesta conselleria econòmica.

I per a Justícia, al final ni Esther ni Sílvia Giménez-Salinas: una advocada de l'Estat serà la consellera que substituirà Montserrat Tura. Nascuda l'any 1963, Pilar Fernández Bozal, poc coneguda públicament, és al cap del servei d'advocats de l'Estat a Catalunya. És membre d'aquest cos des de l'abril de 1991.

Aquests noms s'afegeixen als vuit que ja se sabien i que s'han confirmat: Joana Ortega (UDC) a Governació i Relacions Institucionals; Felip Puig (ala sobiranista de CDC) a Interior; Lluís Recoder (roquista de CDC) a Política Territorial, Obres Públiques i Sostenibilitat; Josep Maria Pelegrí (UDC) a Agricultura i Medi Natural; Irene Rigau (CDC) a Educació; Josep Lluís Cleries (CDC) a Benestar i Família, i el catedràtic d'Economia Andreu Mas-Colell (militant de CDC des de 2003) a Economia i Universitats.

Després d'aquests i abans dels noms que s'han conegut aquest dilluns a la tarda, l'últim fitxatge, i el que més rebombori ha causat, ha estat el del socialista Ferran Mascarell a Cultura, un departament que ja havia comandat durant els últims mesos del Govern de Pasqual Maragall.

stats