NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Tres independents completen el Govern d'Artur Mas

Un metge, una advocada de l'Estat i un professor d'Esade són les últimes tries del nou president. Els nous consellers de Salut, Justícia i Empresa i Ocupació tanquen la llista dels onze que acompanyaran el president aquesta legislatura

Redacció
2 min

BarcelonaBoi Ruiz, Pilar Fernández Bozal i Francesc Xavier Mena. Són els tres noms que completen el Govern d'Artur Mas. S'han fet públics, després de moltes especulacions, aquest dilluns a la tarda, poques hores després de la presa de possessió del nou president de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Boi Ruiz, president de la Unió Catalana d'Hospitals, ocuparà la conselleria de Salut. Aquesta era una tria anunciada i, de fet, l'ARA ja l'havia inclòs a la travessa el mateix 29 de novembre, l'endemà de les eleccions.

Més inesperats han estat els altres dos noms, ja que n'havien sonat d'altres per a Justícia i per a Empresa i Ocupació, que serà com finalment es dirà aquesta nova conselleria que agrupa una part del departament que fins ara requeia sobre Josep Huguet i el que sempre s'ha anomenat Treball. Francesc Xavier Mena, professor d'Esade, s'ocuparà d'aquesta conselleria econòmica.

I per a Justícia, al final ni Esther ni Sílvia Giménez-Salinas: una advocada de l'Estat serà la consellera que substituirà Montserrat Tura. Nascuda l'any 1963, Pilar Fernández Bozal, poc coneguda públicament, és al cap del servei d'advocats de l'Estat a Catalunya. És membre d'aquest cos des de l'abril de 1991.

Aquests noms s'afegeixen als vuit que ja se sabien i que s'han confirmat: Joana Ortega (UDC) a Governació i Relacions Institucionals; Felip Puig (ala sobiranista de CDC) a Interior; Lluís Recoder (roquista de CDC) a Política Territorial, Obres Públiques i Sostenibilitat; Josep Maria Pelegrí (UDC) a Agricultura i Medi Natural; Irene Rigau (CDC) a Educació; Josep Lluís Cleries (CDC) a Benestar i Família, i el catedràtic d'Economia Andreu Mas-Colell (militant de CDC des de 2003) a Economia i Universitats.

Després d'aquests i abans dels noms que s'han conegut aquest dilluns a la tarda, l'últim fitxatge, i el que més rebombori ha causat, ha estat el del socialista Ferran Mascarell a Cultura, un departament que ja havia comandat durant els últims mesos del Govern de Pasqual Maragall.

stats