Política 04/05/2015

Trias reivindica una àrea metropolitana fidel al Govern

Sara González
2 min
Trias es va reunir ahir amb candidats de CiU dels 36 municipis de l’àrea metropolitana.

BarcelonaCiU ho ha dit a bombo i platerets: per a ells, el 24-M és la primera volta de les plebiscitàries del 27-S. Conscients de la baixada que li auguren les enquestes, estan traient tota l’artilleria per donar a entendre als ciutadans que en aquestes municipals està en joc que la independència sigui o no possible. És per això que ahir l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va alertar que la capital catalana i l’àrea metropolitana no poden tornar a ser un “contrapoder” al govern de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Estarem al costat del president de la Generalitat per fer avançar el país a les màximes quotes”, va assegurar en una trobada de candidats de CiU metropolitans en la qual van reivindicar “l’estabilitat política” i el “consens institucional”, que consideren que s’ha garantit des que Barcelona té un govern de CiU. De fet, preguntat per les expectatives electorals i la fragmentació que s’espera a la ciutat després del 24-M, Trias va assegurar que està disposat a dialogar amb tothom però que ho veu “difícil” amb la CUP. “Em puc entendre amb tothom que condemni la violència”, va deixar anar. El candidat d’ERC, Alfred Bosch, va posar sobre la taula que a l’hora de pactar no estaran disposats a renunciar “ni al progrés ni al procés nacional ni a la capitalitat de Barcelona”. I la seva homòloga de Barcelona en Comú, Ada Colau, va assegurar que confia obtenir una “àmplia majoria” per no necessitar pactes. En tot cas, va insistir que en cap cas arribarà a acords amb CiU.

A nivell nacional, Trias va insistir que, malgrat la davallada de CiU, el més important és que els sondejos apunten que Artur Mas continua sent el més votat “malgrat tot el que plou”. Amb aquests sondejos, però, la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va demanar al president català que es repensi la convocatòria del 27-S. “Demano a Mas que no ens porti a unes eleccions anticipades que només beneficien partits com Ciutadans”. En canvi, els de Rivera es freguen les mans i ahir la candidata a Barcelona, Carina Mejías, ja donava per fet que CiU i ERC no tindran una “majoria suficient”.

stats