Política 25/02/2015

Sánchez-Camacho exigeix a Mas que dimiteixi pel "fracàs polític" que demostra la sentència del TC

La popular assegura que si no accepta la resolució de l'alt tribunal "no està legitimat democràticament per governar"

Acn
2 min
Alícia Sánchez-Camacho / ACN

MadridLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat de nou aquest dimecres la dimissió del president de la Generalitat, Artur Mas. Segons la popular, en la mesura que Artur Mas "havia dit sempre que la consulta era el gran objectiu de la seva legislatura", en el moment en què "ha estat declarada inconstitucional per unanimitat del TC" queda clar el seu "fracàs polític" i hauria de "dimitir". La presidenta del PPC també ha alertat que tots aquells que no accepten la sentència del TC són "antidemòcrates".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta del PPC, que ha fet aquestes manifestacions al Congrés dels Diputats, on ha assistit com a senadora al debat de política general, ha afirmat que el PP se sent satisfet amb la resolució. "Entenem que ens dóna la raó als que sempre hem defensat que el que feia Artur Mas era un gran engany i una gran il·legalitat", però no només dóna la raó al PP, sinó "al sentit comú, a la Llei i al dret de tots els espanyols a decidir en conjunt el futur de la nostra nació, que és Espanya".

Segons Sánchez-Camacho, la sentència "posa de manifest el gran fracàs polític i jurídic d'Artur Mas i del seu govern". "Si no vol fer cas del se sentit comú, li demanem que faci cas a l'Estat de dret, compleixi les lleis i compleixi també les resolucions de la Justícia", ha dit Sánchez-Camacho, que ha reiterat que "cap governant pot estar per sobre de la llei i dels tribunals".

Per aquest motiu, ha demanat la dimissió del president de la Generalitat. "Si Artur Mas no accepta la resolució del TC no està legitimat democràticament per governar", perquè "cap governant pot estar al marge de l'Estat de dret" . Segons Sánchez-Camacho els catalans "no es mereixen un governant que ha portat Catalunya a una consulta i una Llei inconstitucional i que fins i tot ara es resisteix a acceptar la sentència".

També ha considerat "inacceptables" les crítiques dels representants d'ERC i ICV a la sentència del Tribunal Constitucional. "L'estat de dret ens obliga a tots, a tots els partits, al compliment de la Llei i les resolucions dels tribunals i qui no vulgui acceptar això estarà tenint una actitud antidemocràtica" perquè "la democràcia és la Llei, els tribunals i l'Estat de dret".

Segons la presidenta del PPC, el TC ha deixat "molt clar" que el 9-N i la Llei de consultes són "il·legals" i que "l'únic dret a decidir és el de tots els espanyols" i "cap part d'Espanya pot decidir pel tot".

stats