Política 25/02/2015

El TC anul·larà aquest dimecres el 9-N i la llei de consultes catalana

Els magistrats del Constitucional estan convocats avui a un ple extraordinari

Ara
1 min
Xoc d’estratègies al bloc del 9-N El PSC celebra el gir “sensat” del Govern

BarcelonaEl Tribunal Constitucional (TC) té previst anul·lar avui dimecres el decret de convocatòria del 9-N i la llei de consultes catalana, segons han avançat 'El Mundo' i 'La Vanguardia' i, posteriorment, ha informat l'agència EFE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els magistrats del TC estan convocats aquest matí a un ple extraordinari per debatre les dues sentències. 'El Mundo' assegura que després de l'acord assolit ahir entre els ponents dels recursos promoguts pel govern espanyol, els magistrats Juan Antonio Xiol i Pedro González-Trevijano, "el TC aspira avui a una sentència unànime". En la mateixa línia, fonts del Tribunal Constitucional han informat a Efe que el ple del tribunal de garanties ha assolit un acord i no caldrà prolongar la suspensió cautelar de les dues mesures acordada pel TC quan va admetre a tràmit els recursos del govern espanyol. I, per tant, avui s'arribarà a una resolució definitiva.

Es preveu que el Tribunal declari el procés participatiu del 9-N inconstitucional i, per tant, nul, en considerar que "encobria", en realitat, un referèndum, un procediment que només pot convocar l'Estat, segons explica 'El Mundo'.

stats