POLÍTICA
Política 15/03/2013

El TSJC imputa Daniel Fernández per la seva vinculació amb el cas Mercuri

Hauria intervingut en la presumpta contractació fraudulenta de Carmina Llumà com a directora de l'àrea territorial de l'Ajuntament de Montcada i Reixac

L.díaz-roig
2 min
El TSJC haurà de decidir ara si imputa o no Fernández per un presumpte cas de tràfic d'influències.

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imputat aquest divendres l'exsecretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, per la seva suposada vinculació amb una de les peces separades del cas Mercuri i s'ha declarat competent per investigar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández hauria intervingut en la presumpta contractació fraudulenta de Carmina Llumà com a directora de l'àrea territorial de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, una qüestió per la qual també estan imputats l'alcaldessa de la localitat, María Elena Pérez; l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el seu germà i regidor, Francisco Bustos.

Segons les converses telefòniques intervingudes policialment, Bustos i el seu germà van maniobrar insistentment perquè Llumà fos contractada a l'Ajuntament de Montcada i Reixac tot i no haver superat les proves de selecció i tot i les reticències de l'alcaldessa per canviar el resultat.

Bustos insistia a Fernández en una conversa el 16 de maig del 2012 que truqués a Pérez per canviar el procés de selecció: "Sí, truca-li i digueu-li, escolta, m'han dit que la Carmina passa malgrat que té tres tècnics que a l'examen li van arribar a dir... [...] No, truca-li, truca-li, no te'n fiïs, perquè aquesta nena és tonta del cul".

Dos dies més tard, Fernández comenta a l'alcalde de Sabadell: "Bé, doncs jo he dit, escolta, que agafin l'empresa i del no apta treguin el no , d'acord?" El diputat socialista comenta fins i tot que ell creia que les contractacions no les triava una empresa a través d'unes proves. "Jo entenia que això era al revés [...] Dic, escolta, jo vull que aquesta sigui la millor puntuada, m'entens? Si és una empresa que contractes tu...", deia.

El jutge del cas Mercuri va demanar el TSJC que imputés Fernández, que és diputat i per tant aforat, per un delicte de tràfic d'influències.

stats