Política 29/05/2019

El TSJC exculpa una diputada d'ERC de coaccions a hotelers perquè fessin fora els policies de l'1-O

La Fiscalia s'havia querellat contra Mònica Palacín, que també és regidora a Pineda de Mar

Ara
1 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la causa contra la diputada d'ERC al Parlament i regidora a l'Ajuntament de Pineda de Mar Mònica Palacín. La Fiscalia l'acusava de coaccionar els responsables de dos hotels perquè fessin marxar els policies desplaçats a Catalunya per l'1-O que s'hi allotjaven. El tribunal, però, rebutja que hi hagi elements que la vinculin "raonablement" amb els fets.

Un jutjat d'Arenys de Mar continua investigant tres tinents d'alcalde més de l'Ajuntament en el moment dels fets, Carme Aragonès, Jordi Masnou i Carme Biosca. En el cas de Palacín, com que es tractava d'una aforada, el jutjat va haver de traslladar la seva part de la causa al TSJC, que ara l'ha exonerat. De fet, el tribunal no l'ha cridat a declarar com a investigada.

Les suposades pressions denunciades per la Fiscalia

En la seva querella, la Fiscalia acusava Palacín i els altres tres responsables municipals d'anar a l'Hotel Checkin Mont-Palau de Pineda de Mar l'endemà de l'1-O, mentre hi havia una concentració a les portes de l'establiment per protestar per l'actuació dels agents durant la jornada del referèndum. Palacín i els altres tinents d'alcalde van arribar a reunir-se amb el director de l'Ajuntament, tot i que la diputada d'ERC no va intervenir en cap moment. En canvi, segons la Fiscalia, Aragonès i Masnou sí que haurien demanat a l'hoteler que tanqués l'establiment.

El fet que Palacín fos per casualitat a prop de l'hotel i no intervingués en la reunió és el que motiva l'arxivament de la causa pel TSJC, que descarta que cometés cap delicte.

stats