Política 13/10/2015

El TSJC, sobre les protestes al Palau de la Justícia: "Són un atac directe a la independència judicial"

En un comunicat, el tribunal diu que no pot "romandre impassible" davant manifestacions que responen a "una estratègia afavorida, dissenyada i encapçalada per representants públics"

E. Borràs
1 min
Expectació davant el TSJC per la declaració de Rigau pel 9-N / EFE

BarcelonaLa sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha assegurat avui en un comunicat que les concentracions davant del Palau de la Justícia en contra de la querella del 9-N arran de les declaracions avui d'Irene Rigau i Joana Ortega són "un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial". Les protestes que han aplegat centenars de persones aquest matí i aquesta tarda, arran de les declaracions, posen en dubte "un dels elements essencials de l'estat constitucional", segons el tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La sala de govern no pot romandre impassible quan constata que es convoquen manifestacions i concentracions a la porta del Palau de la Justícia amb l’objectiu de qüestionar la legitimitat dels jutges i, a més, pretendre influir en la seva presa de decisions", assegura el comunicat. I afegeix: "El qüestionament resulta encara més inadmissible quan respon a una estratègia afavorida, dissenyada i encapçalada per representants públics, alguns amb funcions de govern".

El tribunal també recorda "que la independència judicial no és un privilegi dels jutges, sinó una garantia per als ciutadans", i insisteix que "qüestionar de manera interessada que l’actuació dels tribunals de justícia només es deu a interessos polítics, promoure la desconfiança social i pretendre estratègies de pressió constitueix una negació de les bases de la nostra convivència política". "Reclamem responsabilitat a aquells que tenen el deure de garantir la convivència en pau i llibertat", remata el comunicat del TSJC.

stats