Protagonista col·lateral

Tucker Carlson: l’estrella de la Fox caiguda en desgràcia que ara es manifesta amb Abascal

Va ser acomiadat de la cadena americana per donar ales a la conspiració de frau a les eleccions Biden - Trump

2 min
Tucker Carlson en una imatge d'arxiu

BarcelonaTucker Carlson (San Francisco, 1969) era una de les cares més conegudes de la cadena americana Fox fins l’abril passat, quan va ser fulminantment acomiadat per donar ales a la conspiració sobre el frau a les eleccions que van donar la victòria a Joe Biden per sobre de Donald Trump. Dilluns passat, Carlson va aparèixer al costat de Santiago Abascal en les protestes davant la seu del PSOE contra l’amnistia a Madrid. Van passejar per la capital mentre parlaven de la família i van sopar junts. "És un home que pensa en gran i és aquesta la gent que canvia la història", va dir sobre el dirigent de Vox.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gurú mediàtic de l'extrema dreta, Carlson és antifeminista, negacionista convençut del canvi climàtic i un defensor de la teoria del "gran reemplaçament", conspiració que sosté que hi ha un pla ocult per substituir les persones blanques a Occident. La seva trobada amb Abascal a Madrid eixampla la llista de líders de l'extrema dreta amb els quals s’ha reunit i als quals ha entrevistat, com el brasiler Jair Bolsonaro, l’hongarès Viktor Orbán i l’argentí Javier Milei.

Els festeigs de l’expresentador amb règims autoritaris troben la màxima expressió en la posició que manté sobre la guerra d’Ucraïna. Carlson ha expressat el seu suport públic a Rússia i fins i tot ha tractat d’entrevistar Vladímir Putin en el programa autoproduït a X (abans Twitter) Tucker on X, amb el qual intenta reflotar la seva carrera mediàtica. Quan els Estats Units van frenar l’entrevista a Putin, Carlson va acusar els serveis secrets d’haver-se’n assabentat punxant-li les comunicacions.

Un altre capítol en la vida professional d'aquest comunicador és la relació d’amor-odi que manté amb Donald Trump. L’expresentador passava per ser una de les veus mediàtiques més fidels a l’expresident republicà, una relació que Bloomberg va arribar a qualificar de bromance. No obstant això, uns correus filtrats de 2020 en què Carlson parlava de Trump després de les eleccions van deixar estupefactes els seus seguidors més fidels: "L’odio apassionadament. No el puc suportar més".

stats