Política 23/04/2014

Ultres detinguts per l'assalt de la Diada a la seu de la Generalitat a Madrid, candidats a les eleccions europees

Formen part de les llistes de Democràcia Nacional i la coalició 'La España en marcha'

Europa Press
1 min

MadridDues llistes a les eleccions europees del proper 25 de maig inclouen entre els seus candidats ultres detinguts per l'assalt a la Llibreria Blanquerna de Madrid a la Diada de 2013, i un altre que va estar a la presó per possessió d'explosius. Es tracta de les candidatures de Democracia Nacional i la coalició 'La España en marcha' que agrupa a La Falange, Alianza Nacional i el Movimiento Católico Español.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, a la llista de 'La España en Marcha' (LEM) hi figuren cinc dels detinguts per l'assalt. Són Javier Marcos Aroca que figura en el sisè lloc; Víctor Diego Villalba, de número 8; Jesús Pernando Fernández Gil, José Alejandro García Sancho i Manuel Andrino Lobo. En aquesta candidatura també hi figuren Javier Ochoa Escobar, en 16è lloc i Pedro Pablo Peña Muñoz, president d'Alianza Nacional, en 53è lloc, tots dos empresonats al 2006 per possessió de material explosiu suposadament destinat a cometre atemptats al País Basc.

Per part de la llista de Democracia Nacional, hi apareixen Pedro Chaparro Velacoracho en el cinquè lloc, i Paula Mijares, en el vuitè, tots dos també detinguts per els incidents que van transcórrer l'11 de setembre de 2013 al centre cultural de la Generalitat a Madrid.

stats