Política 09/03/2015

Unió celebrarà el 14 de juny la consulta interna per decidir el seu full de ruta per al 27-S

La proposta de la direcció es presentarà dues setmanes abans de la votació. Joan Cañada, que va organitzar el 9-N, s'encarregarà del reglament del procés intern dels democristians

Oriol March
2 min

Barcelona14 de juny. Aquesta és la data que ha triat la direcció d'Unió per celebrar la consulta interna que servirà per definir el full de ruta per a les eleccions del 27 de setembre, segons ha explicat aquest dilluns el secretari general dels democristians, Ramon Espadaler. La votació es farà al voltant d'un document que elaborarà el comitè de govern i que es presentarà el proper 2 de juny, només una setmana després de les eleccions municipals i dues setmanes abans de la celebració de la consulta. El procés l'organitzarà Joan Cañada, un dels encarregats de fer possible la jornada de participació del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Encara no hem començat a debatre els continguts", ha indicat Espadaler en una roda de premsa en què també ha avançat que la comissió de transparència d'Unió serà l'encarregada de tutelar el procés intern. A partir d'ara, Cañada haurà d'establir el cens del partit per poder articular la votació. Això permetrà conèixer quants militants té el partit que lidera Josep A. Duran i Lleida, que aquest matí no ha acudit a la reunió del comitè de govern per "motius personals".

El full de ruta que aprovi Unió serà la base segons la qual els democristians negociaran un hipotètic programa electoral conjunt amb CDC, que aquest cap de setmana ha estat sota els focus per evitar definir-se com a independentista amb la vista posada en la seva refundació. Espadaler ha evitat en tot moment donar detalls sobre el contingut de la proposta d'Unió.

La irrupció de Construïm

Pel que fa al registre de Construïm, plataforma impulsada per Duran com a eina per "refundar" el centre a Catalunya, com a partit polític, el secretari general del partit ha expressat el seu "respecte" per la decisió i ha volgut desvincular Unió d'aquest moviment.

stats