Política 02/03/2019

Units per Avançar acorda presentar-se amb el PSC a Barcelona

Espadaler: "Com a catalanistes, no podem compartir candidatura amb Manuel Valls"

Ara
1 min
Espadaler descarta concórrer a les eleccions europees de la mà del PSC

BarcelonaUnits per Avançar es presentarà el 26 de maig amb el PSC a les eleccions municipals a Barcelona. Era una opció que es donava pràcticament per segura i que aquest dissabte el consell nacional de la formació encapçalada per l'exconseller Ramon Espadaler ha acordat formalment. "Com a catalanistes que som, no podem compartir candidatura amb Manuel Valls, de Ciutadans i UPyD, perquè, obertament, són partits políticament hostils al catalanisme", ha expressat Espadaler durant la reunió del consell nacional del partit. Aquest òrgan ha validat la coalició amb un 86% de vots a favor, un 9% en contra i un 5% d'abstencions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Davant el desgavell generat aquests darrers quatre anys de govern Colau, Units aposta per l'empenta i el rigor de la candidatura de Jaume Collboni", ha assenyalat. El PSC i Barcelona en Comú van compartir un any i mig de govern municipal, amb Collboni de tinent d'alcalde de Colau.

El partit també ha anunciat que es presentarà en una quarantena de municipis més, en alguns dels quals també en coalició amb els socialistes, amb els quals ja comparteixen grup al Parlament. Tampoc descarten fer un pas endavant a les eleccions generals del 28 d'abril i a les europees del 26 de maig, tot i que en aquest últim cas no es preveu una aliança amb el PSOE –hi ha circumscripció única a Espanya–, tenint en compte que el referent d'Units al Parlament Europeu és el grup popular.

stats