Política 08/09/2014

Totes les V del món, en un vídeo

Recull el centenar de mobilitzacions que s'han fet arreu del món per demanar la consulta

Ara
1 min

BarcelonaDes de Viena a Londres, des de Quito a Berlín, des d'Auckland a Nova York. Més d'un centenar de ciutats del món ha estat escenari, durant les últimes setmanes, de 'V'. Organitzades per les assemblees exteriors de l'Assemblea Nacional Catalana, i amb el suport dels casals catalans i les comunitats catalanes que viuen fora del país, les V, petits aperitius de la gran mobilització d'aquest dijous a Barcelona, han reunit milers de persones arreu del món.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unes 470.000 persones s'han inscrit per a participar, dijous 11 de setembre, en la V de Barcelona. La dada fa preveure una nova mobilització massiva en favor del dret a decidir i en defensa del 9-N. Però lluny de la capital del país, un centenar de ciutats de tots els continents han estat escenari de mobilitzacions que han portat la reivindicació catalana arreu.

Han estat mobilitzacions més o menys nombroses, en funció de les dimensions de la comunitat catalana en cada ciutat, tot i que en molts casos també han participat ciutadans dels diferents països on han tingut lloc els actes, on voluntaris han explicat la reivindicació, recollint signatures i informant.

Les V s'han desenvolupat en un ambient festiu, i han inclòs des de música en directe fins a lectures de manifestos o berenars populars. I, al final, la V, feta amb els cossos, amb banderes, amb cartolines. Al Canadà i a Polònia, als Estats Units i a Corea del Sud, a Nicaragua i a Bèlgica... una geografia de color vermell i groc, festiva i reivindicativa.

stats