Personatge col·lateral
Política 27/01/2024

De Vandellòs al Senat per una aliança Junts-PP que el va desbancar de l'alcaldia

L'exalcalde Alfons Garcia fa el pas a la política estatal i ocuparà la vacant de Granados a la cambra alta

2 min
Alfons Garcia.

BarcelonaEl socialista Alfons Garcia Rodríguez (Tortosa, 1959) canviarà aviat els carrers i les platges de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, on ha estat alcalde durant dotze anys, pels passadissos del Senat a Madrid. Garcia ha estat escollit senador en substitució d'Eva Granados i aterrarà a la cambra alta després de perdre's el ple del Parlament que el va nomenar el dijous. Ara bé, la sessió parlamentària, que els candidats acostumen a seguir des de la tribuna, va enxampar-lo a l’estranger: un viatge familiar ineludible per visitar un dels seus dos fills li va fer impossible tornar a temps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Garcia, professor d'història, provarà sort a Madrid després de quedar-se sense alcaldia, ja que l’exsenadora de Junts Assumpta Castellví va guanyar les darreres eleccions al municipi i va obtenir la vara de batllessa gràcies a l'abstenció del PP. Fonts properes el descriuen com un amant de la història i una persona discreta: tan discreta que al poble s'han assabentat del nomenament pels mitjans. Doctor en geografia i història, abans de fer el salt a la política va simultaniejar les classes com a catedràtic de secundària amb les classes a la universitat Rovira i Virgili, on es va doctorar amb una tesi sobre Tortosa. "Era molt respectat i els exalumnes en tenen un bon record", diu una altra persona d'un centre on va treballar. En les seves lliçons, molt reivindicatives, no amagava el seu tarannà catalanista i d'esquerres. El teatre i el tenis són dues de les aficions del senador, a qui també defineixen com algú "dialogant" però "de caràcter fort".

"Com a alcalde, era proper i íntegre. Hi ha línies que no traspassava", afegeix una veu d’un mitjà local. El PSC encara hi ha vist una altra virtut: "La seva visió estratègica". Garcia tenia present que l’energia nuclear, que nodreix de recursos l'Hospitalet i Vandellòs, té data de caducitat, per la qual cosa va voler apostar per les renovables i noves línies de negoci.

stats