Política 21/02/2014

Qui són els verificadors del desarmament d'ETA?

La Comissió Internacional de Verificació està composta per sis experts en processos de pau i resolució de conflictes arreu del món

Ara
1 min
Captura imatge verificadors

BarcelonaLa Comissió Internacional de Verificació, que ha anunciat aquest divendres un pas endavant d'ETA cap al seu desarmament, està formada per sis experts mundials en processos de pau i resolució de conflictes. Entre d'altres conflictes al món, tenen experiència a Irlanda del Nord, Sud-àfrica i l'ex-Iugoslàvia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ram Manikkalingam, l'home que ha exercit de portaveu a l'hora de comunicar l'anunci sobre ETA, és director del Dialogue Advisory Group i professor visitant a la Universitat d'Amsterdam. Va ser l'encarregat del programa de seguretat internacional en la Rockefeller Foundation. Després va ser assessor sènior per al procés de pau de l'expresidenta de Sri Lanka. Manikkalingam ha treballat en projectes de resolució de conflictes com els d'Iraq i Irlanda del Nord. A Irlanda del Nord ha facilitat el diàleg que va portar al desarmament de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional d'Irlanda.

stats