Política 19/11/2016

El vicepresident de la Fundación Francisco Franco, a 'El Mundo': "El règim només va afusellar 23.000 persones"

En una entrevista, Jaime Alonso García defensa la pena de mort, diu que els represaliats de la dictadura haurien de demanar perdó i elogia Trump i Le Pen

Ara
2 min
Captura del vídeo de l'entrevista d''El Mundo' al vicepresident de la Fundación Francisco Franco

BarcelonaEl vicepresident de la Fundación Francisco Franco, Jaime Alonso García, no té pèls a la llengua. Ho demostra en una entrevista publicada aquest dissabte a 'El Mundo', on elogia tant el dictador, a qui defineix com a algú "enormement humà i tolerant", com el seu règim. Una de les seves respostes més impactants és en el mateix titular de l'entrevista: "El règim de Franco només afusellar 23.000 persones", diu, i destaca que aquesta xifra és "ridícula" comparada amb les execucions que van fer "Itàlia, França i els de l'Eix". I en el cas espanyol, afegeix, els afusellaments no es feien per "caprici".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entrevistat, que carrega contra el matrimoni homosexual i l'avortament, defensa la pena de mort com a "única solució" davant del "terrorisme" i els "delictes de sang especialment greus". Fent revisió històrica, diu que "la democràcia ha d'agrair a Franco el que és avui dia" i considera que els represaliats del franquisme "són els primers que haurien de demanar perdó". "Van ser represaliats per alguna cosa. Van lluitar amb armes", argumenta.

Després d'afirmar que ser espanyol és "moltíssim més" que ser camerunès i que, per tant, s'ha d'ajudar abans els espanyols que els estrangers, Alonso deixa clar el seu suport al nou president dels EUA, Donald Trump, i a la líder del partit xenòfob francès Front Nacional, Marine Le Pen: "El poble francès i l'americà són més madurs i menys manipulables que l'espanyol. Trump ha arribat al poder, com espero que hi arribarà Le Pen. És un signe de maduresa que espero que es traslladarà a Espanya".

"Hi ha aspectes del franquisme que s'haurien d'aplicar ara a Espanya", arriba a dir Alonso a l'entrevista, en la fotografia de la qual apareix davant d'un retrat de Franco i al costat d'una bandera espanyola amb l'àguila franquista.

stats