Política 03/06/2015

L'AMI demana a Colau que doni llibertat als regidors per decidir sobre l'adhesió de Barcelona a l'entitat

Vila d'Abadal creu que no cal decidir-ho en una consulta popular, tal com demana la futura alcaldessa de Barcelona, ja que els ciutadans ja s'han pronunciat en les eleccions

Pau Cortés
1 min
Vila d'Abadal llegeix el jurament o promesa proposat als regidors que s'incorporin als nous ajuntaments. / @AMI__cat

BarcelonaEl president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, ha demanat aquest dimarts a la futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que decideixi l'entrada a l'entitat que ell presideix deixant llibertat de vot als seus regidors, i no amb una consulta popular, tal com vol fer Colau. El també alcalde en funcions de Vic ha assegurat que els barcelonins "ja s'han pronunciat" sobre aquesta qüestió en les eleccions del 24-M. També ha afegit que la capital catalana ha "tingut el resultat que ha tingut", amb referència a la victòria de Barcelona en Comú, i que ja s'han intentat posar en contacte amb la líder de la formació per "treballar plegats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila d'Abadal ha fet aquestes declaracions en la presentació oficial de la fórmula que l'AMI vol que els alcaldes sobiranistes pronunciïn quan facin el jurament en la constitució dels nous consistoris. La fórmula escollida és la següent: "Exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les institucions, l'estat català, lliure i sobirà". Sobre el pronunciament de la Junta Electoral Central (JEC), que va determinar que aquest missatge no era vàlid, l'AMI ha dit que la JEC "no és competent per dir això" i que "no hi pot haver impugnació" perquè el jurament establert no queda invalidat. En qualsevol cas, l'entitat ha respost que lluitarien "als tribunals".

A l'acte, en què també han participat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; Jordi Solé, alcalde de Caldes Montbui; i Jordi Andreu, batlle de Montblanc, l'entitat independentista s'ha mostrat "molt satisfeta" dels resultats electorals.

stats