Política 03/08/2019

Villegas insisteix en aplicar el 155: "No cal esperar que es cometi l'assassinat per detenir l'assassí"

El secretari general de Cs considera que el Govern "gestiona les competències de manera barroera"

Ara
2 min
Villegas insisteix a aplicar el 155: "No cal esperar que es cometi l'assassinat per detenir l'assassí"

Barcelona"Creiem que es donen les circumstàncies per aplicar el 155", ha manifestat el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ja que, considera, el Govern està gestionant determinades competències de manera barroera. "No cal esperar que es cometi l'assassinat per detenir l'assassí", ha asseverat en una entrevista a Europa Press, en què ha insistit que existeix el risc que l'independentisme, diu, "reactivi el Procés".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres ja vam dir que no l'hauríem deixat d'aplicar", ha insistit Villegas, que ha carregat contra populars i socialistes per "posar-se d'acord" en aixecar la suspensió de l'autonomia. Un posicionament que el número 2 de Ciutadans defensa per la "mala gestió" del president Quim Torra, especialment, apunta, en matèria educativa. "Als patis de les escoles es vigila els nens per veure si parlen català o castellà", ha indicat. Les crítiques, però, també han anat dirigides al cos de policia català, els Mossos, a qui ha qualificat d"'institut armat" de la Generalitat.

Villegas, a més, ha disparat contra la gestió penitenciària de l'executiu català i ha advertit que, si són condemnats, els presos polítics "podrien obtenir beneficis similars" als de l'ex secretari general de Convergència Oriol Pujol. El fill de l'expresident Jordi Pujol va obtenir el tercer grau dos mesos i mig després d'haver ingressat al centre penitenciari, on complia condemna de dos anys i mig per un delicte de corrupció.

No obstant això, el secretari general de la formació taronja no creu que aquesta situació pugui revertint-se atorgant les competències al govern central. "L'anomalia no és que les competències estiguin transferides –ha valorat Villegas–, sinó que hi hagi un Govern en què manen colpistes, els que volen saltar-se la llei". "El risc que ho tornin a fer està sobre la taula", ha apuntat, sense indicar què és el que tornaria a fer l'executiu català.

stats