Política 01/04/2015

S'obre el termini per sol·licitar el vot per correu per a les municipals

Fins al 14 de maig es podrà demanar la documentació per poder exercir el dret a vot per anticipat

Ara
1 min
Les urnes d'un col·legi electoral del Prat de Llobregat, a punt.

BarcelonaDes del 31 de març i fins al 14 de maig estarà obert el termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions municipals i al Conselh Generau d'Aran. Les persones que es troben temporalment a l’estranger entre la convocatòria de les eleccions i el dia de les eleccions poden exercir el dret al vot un cop inscrites en el registre de matricula consular com a no resident. La sol·licitud s’ha de lliurar personalment a les oficines consulars o a les seccions consulars de les ambaixades del 31 de març al 25 d’abril. L’imprès de sol·licitud es pot recollir en les oficines consulars de carrera o seccions consulars d’ambaixada, o bé es pot descarregar telemàticament al web electoral www.locals2015.cat o a www.maec.es.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les eleccions municipals són convocades pel govern espanyol, mentre que la Generalitat convoca les eleccions al Conselh Generau d’Aran i dicta les disposicions necessàries per a l’elecció i designació dels membres dels consells comarcals i la constitució dels mateixos, a partir dels resultats de les eleccions municipals. Un total de 6.922 electors, segons el cens provisional, estan cridats a les urnes per escollir 13 membres del Conselh Generau en representació dels sis terçons en què es divideix el territori d’Aran.

Pel que fa a l’elecció dels membres dels consells comarcals, amb els resultats de les eleccions municipals i un cop constituïts tots els ajuntaments de cada comarca, les juntes electorals provincials proclamaran els 1.048 consellers comarcals, d’acord amb un procediment que combina els resultats en nombre de vots i en nombre de regidors per a cada candidatura.

stats