Política 23/11/2020

El programa electoral de Vox el 2016 deixa en fals la campanya de la ultradreta contra la llei Celaá

El partit d'ultradreta proposava acabar amb les escoles d'educació especial

Ara
2 min
Buxadé, durant la seva intervenció

BarcelonaVox ha esborrat de la seva pàgina web el programa electoral de l'any 2016, en què apostava per acabar amb les escoles d'educació especial. "Acabar amb l'educació especial i disposar de suports per a una educació veritablement inclusiva", exposaven en el document electoral, recuperat per Europa Press. El portaveu del partit, Jorge Buxadé, ha intentat restar importància aquest dilluns al tema assegurant que és una qüestió "irrellevant" que estigués plasmat en el programa de fa quatre anys i ha assegurat que les paraules escrites el 2016 no representen la postura del partit. Buxadé fins i tot ha arribat a afirmar que es tracta "potser d'un error tipogràfic".

En roda de premsa, el portaveu del partit d'extrema dreta ha defensat que tots els dirigents de Vox han manifestat sempre públicament el seu suport a l'educació especial i la seva posició "no és discutible". "No hi ha hagut cap canvi de posició", ha insistit Buxadé sobre "l'indiscutible" dret dels pares a elegir l'educació per als seus fills". En les últimes setmanes, Vox ha carregat durament contra la nova llei d'educació, l'anomenada llei Celaá, assegurant que pretén acabar amb l'educació especial, i el portaveu del partit d'extrema dreta, Iván Espinosa de los Monteros, va atribuir la nova normativa a un entramat per fomentar els avortaments de persones amb discapacitat.

Aquest cap de setmana va ser el portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, qui va revelar a través de Twitter que Vox apostava en el seu programa electoral de fa quatre anys per l'educació inclusiva. "Vox porta dies fent una cosa repugnant: mentir a les famílies amb nens amb discapacitat dient-los que s'acabarà amb l'educació especial. A la nova llei posa el contrari", va exposar Echenique.

Per la seva banda, Ciutadans ha celebrat aquest dilluns que Vox hagi "rectificat" la seva postura respecte a l'educació especial i ara defensi la continuïtat d'aquests centres. "Ens alegra que hagueu rectificat respecte al programa electoral del 2016, en què proposàveu eliminar l'educació especial", ha escrit a Twitter la secretària general de la formació taronja, Marina Bravo.

stats