Política07/08/2019

Vuit militants d'Arran, condemnats a pagar 24.000 euros per danys en la manifestació de l'1 de maig del 2016

L'Audiència de Barcelona els absol de desordres públics i els imposa responsabilitat civil solidària

Ara

BarcelonaAbsolts de desordres públics, l'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat vuit militants d'Arran per un delicte de danys i els demana pagar una multa de 24.000 euros per l'autoria dels desperfectes ocasionats durant la manifestació anticapitalista de l'1 de maig del 2016 a Barcelona. A més, la sentència també els imposa la responsabilitat civil solidària, el que suposa abonar sis euros diaris durant deu mesos fins arribar als 14.000 euros entre tots els encausats i al pagament de 9.000 euros més per responsabilitat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tribunal, doncs, ha considerat que els vuit membres de l'organització juvenil Arran no pretenien amb la seva acció pertorbar "el normal funcionament de les institucions i els serveis públics" i, per tant, els absol del delicte de desordres públics pel qual se'ls demanaven fins a tres anys de presó. No obstant això, la sentència de l'Audiència Provincial argumenta que van actuar amb "plena consciència".

Cargando
No hay anuncios

Després de conèixer la decisió del tribunal, Arran ha denunciat a través de les xarxes socials l'ús de fitxers policials, i han titllat el procediment de "judici polític". "Es jutja la dissidència política i el dret a manifestació", han afirmat des del compte de Twitter @Controlades, un usuari creat per donar suport als militants encausats per la manifestació del Primer de Maig del 2016.

Cargando
No hay anuncios

Mentre que les defenses encara poden presentar recurs fins a mitjans de setembre, des d'Arran han carregat contra els pèrits dels Mossos d'Esquadra per haver utilitzat termes com 'sistemes informàtics per identificar persones' i 'fitxer auxiliar per relacionar persones' durant el judici oral. L'organització juvenil lamenta, a més, que en sentir aquestes expressions la sala de l'Audiència Provincial no va permetre a les defenses fer preguntes relacionades amb la qüestió: "Es va negar el dreta de defensa i no es va permetre demostrar que les identificacions a partir de fitxers policials no podien admetre's", ha reblat.