Política11/10/2012

El PSOE demana la dimissió del ministre Wert

La portaveu socialista a la cambra anuncia que en demanaran la reprovació al Congrés per afirmar que el govern vol espanyolitzar els alumnes catalans

Acn

MadridLa portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez, ha anunciat aquest dijous al matí que demanarà la reprovació del ministre de Cultura i Educació del govern espanyol, José Ignacio Wert, després que ahir afirmés que el seu objectiu era "espanyolitzar els nens catalans". En declaracions a la cadena SER, Soraya Rodríguez ha subratllat que Wert ha quedat "desautoritzat" per ser ministre d'Educació i Cultura i l'ha instat a dimitir, tot i ser conscient que "no ho farà".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Diu que ho ha dit conscientment [en referència a les seves paraules d'ahir] i, per tant, el PSOE en demanarà la reprovació", ha comentat la portaveu socialista. Soraya Rodríguez ha criticat que Wert no estigui complint amb "les seves obligacions des de fa temps", i ha qualificat de "nefastes" les seves polítiques. En aquest sentit, s'ha queixat que els reformes que està impulsant porten una forta càrrega ideològica, i ha afirmat que són "pròpies" de la "pitjor dreta".

Cargando
No hay anuncios

Per Rodríguez, les paraules de Wert aquest dimecres "ens reprodueixen la pitjor dreta, la que volem oblidar: recentralitzadora, uniformadora i totalitària". D'altra banda, la portaveu socialista ha lamentat que el govern espanyol mantingui el titular d'Educació i que els diputats del seu partit l'aplaudissin efusivament.