Política 14/12/2015

Xavier Domènech mira d'excusar Ada Colau: "L'alegria porta a expressions massa joioses"

El cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, admet que l'expressió de Colau en erigir Madrid en capital dels catalans pot portar equívocs a Catalunya 

M.colomer
1 min
Xavier Domènech i Ada Colau en l’acte d’En Comú Podem.

Barcelona"La capital dels catalans és Barcelona, però Madrid ara mateix és capital de canvi. 10.000 madrilenys cridaven visca Catalunya, era un moment de molta alegria, i l'alegria porta a expressions massa joioses". D'aquesta manera, el cap de files d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha mirat de justificar aquest dilluns a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després que aquest diumenge digués en un míting a la capital d'Espanya que Madrid pot tornar a ser la capital de Catalunya, una expressió que ha admès de forma implícita que porta a equívocs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Domènech ha insistit en declaracions a Catalunya Ràdio que el referèndum d'autodeterminació de Catalunya serà una condició que posarà Podem per a articular al Congrés una majoria alternativa que el cert és que ara per ara no albiren els estudis demoscòpics. Però encara ha anat més enllà i ha defensat que la "remuntada" de Podem en campanya pot fer viable una majoria alternativa que no passi ni per PP, ni per PSOE ni per C's, sinó que passi per una aliança dels de Pablo Iglesias amb partits del que ha anomenat les "perifèries" de l'Estat: "Potser sí que hi haurà la possibilitat d'una amplíssima coalició de nacions lliures que pugui portar un govern alternatiu a l'Estat". S'ha aferrat a la gran bossa d'indecisos per confiar en una victòria de Podem que cap enquesta ha pronosticat.

stats