LA GOVERNABILITAT DE L’ESTAT
Política 17/11/2019

Zapatero demana diàleg “obert i sincer” amb Catalunya

L'expresident vaticina que “abans o després el diàleg es posarà en marxa”

Ara
1 min
L’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero.

BarcelonaL’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero va reclamar ahir un diàleg “obert i sincer” amb Catalunya. En declaracions a la SER, l’exlíder del PSOE va advertir al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que per donar sortida a la qüestió catalana “no hi ha alternativa” que no passi per l’aposta per un diàleg que “no cessi” i en què cadascú pugui plantejar “totes les alternatives”. Zapatero va defensar que en política sempre cal dialogar “fins a l’últim minut, l’últim segon, amb l’adversari més increïblement difícil”. Per això va vaticinar que “abans o després el diàleg es posarà en marxa” i va opinar que qui més intenti la negociació entre Catalunya i l’Estat aproximarà la “recuperació de l’estabilitat i l’entesa”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’expresident espanyol va considerar que els independentistes han fet un viatge “cap a enlloc i sense retorn”, però va defensar que la democràcia espanyola obliga l’Estat a allargar la mà perquè “tornin d’aquest viatge”.

Penalitzar el referèndum

Per la seva banda, la secretària general del PSOE a Euskadi, Idoia Mendia, va assegurar ahir que la promesa de Sánchez de tornar a tipificar com a delicte la convocatòria de referèndums quedarà en un calaix en l’acord amb Unides Podem: “En un acord amb un altre partit sempre hi perds algun llençol”.

stats