Ara Premium 16/07/2015

Jesús Calleja recorrerà Espanya en helicòpter al nou espai ‘Volando voy’

El programa, que s’estrena diumenge a Cuatro, afrontarà cada setmana una missió científica

Albert Castellví Roca
2 min
A Volando voy, Jesús Calleja es posarà als comandaments d’un helicòpter per viatjar per Espanya i desenvolupar projectes científics pel territori.

BarcelonaDesprés d’haver voltat per tot el món escalant muntanyes, baixant barrancs i afrontant tot tipus de reptes, Jesús Calleja ha decidit que aquest estiu no sortirà d’Espanya. Però això no vol dir que tingui intenció de quedar-se tancat a casa: el presentador lleonès es dedicarà a recórrer el país a bord d’un helicòpter, pilotat per ell mateix, per mostrar noves perspectives dels paisatges més sorprenents del territori estatal, conèixer la gent que hi viu i desenvolupar en cadascun d’aquests llocs un projecte científic. El nou format, titulat Volando voy, s’estrena diumenge a les 21.30 a Cuatro.

En cadascuna de les set entregues del programa, Calleja visitarà una zona concreta amb un objectiu determinat. Així, al primer capítol es proposarà reproduir amb el sistema Street View i amb la col·laboració d’un equip de Google el Caminito del Rey, en un congost de Màlaga. Més endavant intentarà imprimir en 3D les formacions geològiques dels Mallos de Riglos, a Osca, gravar per primer cop unes formacions basàltiques submergides a la costa de Tenerife o llançar un globus a l’espai des de les mines de Río Tinto, a Huelva. Per a cadascuna d’aquestes missions, Calleja utilitzarà drons i altres aparells tecnològics d’última generació, uns elements que contrastaran amb l’entorn rural on es duran a terme els projectes i amb el perfil dels seus habitants, generalment poc familiaritzats amb aquest tipus de dispositius. “Hem barrejat científics, enginyers i pilots de tot tipus amb senyores entranyables, buscavides i hortolans”, explica el presentador.

Precisament, aquestes persones seran “els autèntics protagonistes” del programa, segons assegura Cuatro, i tindran un paper molt actiu en la posada en pràctica dels projectes científics. El seu paper consistirà a aportar el seu “coneixement del terreny i les seves singularitats”, però Calleja també els convidarà a utilitzar alguns dels aparells necessaris per dur a terme el projecte o fins i tot acompanyar-lo en algun vol en helicòpter per “reconèixer el terreny”. “Hi ha hagut moments protagonitzats per gent que no havia sortit mai del seu poble ni havia volat, i que de sobte puja a l’helicòpter i veu el poble des de l’aire. Hi havia una emotivitat que ens feia plorar”, assegura el presentador.

Albert Rivera, copilot de ral·li a ‘Planeta Calleja’

Volando voy es va rodar a la primavera, i a hores d’ara Jesús Calleja ja està preparant la nova temporada de Planeta Calleja, el programa de Cuatro en què s’endú famosos a l’aventura. Segons va informar dimarts la cadena, un dels convidats d’aquesta tercera etapa de l’espai serà el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que farà de copilot del presentador al ral·li Baja Aragón, que es disputarà de divendres a diumenge de la setmana que ve. Rivera se suma a Álex González, Fernando Tejero, Andrés Velencoso i David Bustamante, que també participaran en la nova temporada de Planeta Calleja. Fins ara, l’únic polític que havia acceptat la invitació de l’aventurer era el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

stats