Esports 15/09/2014

Laia Sanz continua col·leccionant títols

La catalana, campiona del món d’enduro, suma el seu 16è mundial

N.g.

BarcelonaQuan va baixar de la moto després de la segona cursa del Gran Premi de França, a Brioude, a Laia Sanz l’esperava un cartell i una samarreta en què es podia llegir 13+3=16. 13 títols de trial més 3 d’enduro són els que acumula la pilot de Corbera de Llobregat, que ahir va revalidar el de campiona del món d’enduro per tercera vegada consecutiva. Així, Laia Sanz iguala els 16 títols que el pilot de trial Toni Bou suma des de la setmana passada (ell, tots de la mateixa disciplina, a l’aire lliure i indoor ). Els dos catalans, doncs, superen l’històric rècord de 15 títols que l’italià Giacomo Agostini va aconseguir entre els anys 1966 i 1975 al Mundial de motociclisme. “Al final no pensava en cap xifra, només a guanyar el Mundial d’aquest any, que és molt especial per a mi. Ha sigut una temporada molt més complicada del que pot semblar vista des de fora, sobretot per la lesió al colze”, deia ahir Laia Sanz, que afegia, amb un somriure d’orella a orella: “Estic molt i molt contenta”.

La catalana va decidir a principis de temporada aparcar el trial -l’especialitat que dominava des de l’any 2000 i en què s’ha coronat en més ocasions- per centrar-se en l’enduro i el Dakar. Des que va descobrir les sensacions de pilotar una moto pel mig del desert, tot ha canviat i ara té entre cella i cella preparar-se per aconseguir millorar la històrica 16a posició d’aquest any. Mentre les seves rivals al Mundial de trial respiraven, les del Campionat del Món d’enduro començaven a ser conscients que no hi tenien res a fer. De les vuit curses del Mundial d’aquest any, Sanz n’ha guanyat set. L’únic triomf que se li va escapar va ser en la segona cursa del GP de Suècia, en què la lesió al colze no li va permetre pilotar com ella sap i va acabar segona, darrere de Jane Daniels -segona en la general-, que ahir no podia fer res més que aplaudir la catalana.

Després del triomf de dissabte en la primera de les dues curses del GP de França, ahir Laia Sanz en tenia prou si acabava onzena, però va sentenciar el títol guanyant la cursa. Daniels no l’hi va posar fàcil i van acabar separades per un minut. “He notat que m’he pogut entrenar bé en els últims mesos i m’he trobat molt bé”, reconeixia Sanz.